Manuscrisul celui de-al treilea Secret de la Fatima este cel autentic

Profesorul Maria Jose Azevedo Santos, un expert în paleografie, a examinat cea-de-a treia parte a Manuscrisului de la Fatima și a afirmat ca “nu exista indoieli in ce priveste autenticitatea documentului”. Vestea vine din surse apartinand Bisericii Catolice din Portugalia. Ea derivă dintr-un interviu pe care savantul l-a oferit pentru Voz de Fatima, ziarul oficial al Altarului Marian, care va fi publicat pe 13 ianuarie.

În realitate, autenticitatea documentului nu a fost niciodată pusă la îndoială, deși unii cercetători ai subiectului au lansat ideea ca ar exista o altă parte a mesajului de la Fatima, care nu a fost încă publicata.

Conform lui Azevedo Santos, mesajul provine, deci, “din mâinile Sorei Lucia”.

Profesorul titular al Facultății de Arte, a Universitatii din Coimbra, a adăugat ca a comparat scrisul, cu alte documente scrise de mână de către Sora Lucia, și a ajuns la concluzia că, deși nu este semnat, el apartine aceluiasi autor.

Manuscrisul celei de-a treia parti a Secretului din Fatima, este proprietatea Vaticanului, dar în prezent se afla la Altarul din fatima, fiind inclus intr-o expoziție temporară intitulata “Secret și Apocalipsa”, deschisă publicului până la sfârșitul lunii octombrie a în acest an.

Pentru a realiza studiul, profesorul Azevedo s-a aflat in Roma, cu alți profesioniști, incepand din luna septembrie a anului trecut. Mai mult de o saptamana, ea a colectat elementele necesare pentru studiu, din arhivele Congregației pentru Doctrina Credinței, acolo unde acestea sunt de obicei pastrate. Manuscrisul a fost scos din arhive, de două ori: la cererea Papei Ioan Paul al II-lea, după atacul din 13 mai 1981, si in anul 2000, când prefectul Congregației a mers la Coimbra, în calitate de emisar papal, pentru a identifica manuscrisul Sorei Lucia.

Cele trei secrete de la Fatima constau dintr-o serie de “viziuni apocaliptice și profeții”, despre care unii oameni cred că se datoreaza apariției Sfintei Fecioare Maria in fata a trei tineri pastori portughezi, Lucia Santos și verișorii ei – Jacinta și Francisco Marto – începând cu data de 13 mai 1917. Cei trei copii au afirmat că au fost vizitați de o apariție Mariana de șase ori, între lunile mai și octombrie 1917. Apariția este, acum, cunoscuta sub numele de Maica Domnului de la Fátima.

Biserica Catolica a sugerat că cel de-al treilea secret ar avea legatura cu persecutarea creștinilor, din secolul 20, culminand cu tentativa de asasinare, eșuata, a Papei Ioan Paul al II-lea, de pe 13 mai 1981. Textul celui de-al treilea secret, conform Vaticanului, a fost publicat pe 26 iunie 2000.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.