Persecutarea crestinilor din Kazakhstan: amenzi pentru posesia de carti crestine

Creștinii din Kazakhstan se confruntă cu persecuții, doi protestanți fiind amendati pentru ca aveau in posesie cărți creștine, care au fost considerate “material extremist”.

Kazahstanul detine trei niveluri de cenzură, privind literatura religioasă: articole și texte interzise de către instanțele de judecată ca fiind “extremiste”; texte a caror publicare, achizitie si distributie este refuzata de care agenția de stat religioasa; texte sau obiecte care sunt publicate fără o explicație.

Acuzațiile lansate împotriva creștinilor protestanti sunt văzute ca o continuare a persecuției anti-creștine a guvernului.

Recent, mai multe Biblii și icoane au fost confiscate dintr-un magazin, de catre poliție, in luna octombrie, in localitatea Oral. Proprietarul magazinului a fost acuzat penal pentru vanzarea de articole religioase fără permisiune de stat.

Un pastor in varsta de 67 de ani, prezbiterian, din localitate, a fost si el arestat, in luna mai 2013, pentru distribuirea de “materiale extremiste”. Pastorul Bakhytzhan Kashkumbayev a distribuit, de fapt, pliante despre credința creștină.

In kazakhstan, Crestinismul este cea de-a doua religie practicata, dupa Islam.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.