publicat în: Arhivă

Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

Ocazie: Resfintire

Duminică 30 noiembrie 2008 de la ora 9.00 a avut loc slujba de resfinţire a Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, slujbă oficiată de Preafericitul Părinte patriarh Daniel înconjurat de 12 ierarhi ai Bisericii noastre. Slujba a cuprins procesiunea de înconjurare a Catedralei, recent restaurată, citirea a 3 pericope evanghelice, sfinţirea cu Sfântul şi Marele Mir şi stropirea cu aghiasmă, după care soborul de ierarhi, preoţi şi diaconi au intrat în catedrala resfinţită. PF Daniel a dat lumină, de la o făclie aprinsă, la toţi ierarhii prezenţi, după care a stropit cu aghiasmă şi a uns cu Sfântul Mir altarul catedralei.

Înainte de începutul Sfintei Liturghii PF Daniel a tâlcuit credincioşilor semnificaţia celor 3 Evanghelii care s-au citit la slujba resfinţirii catedralei subliniind faptul că orice biserică este locul iertării păcatelor, al dobândirii adevăratei fericiri – care vine din dragostea de Dumnezeu şi de aproapele – şi al împărtăşirii cu Trupul şi Sângele Domnului – arvuna Împărăţiei veşnice.

În ultimii doi ani complexul Catedralei Reîntregirii a fost renovat în întregime: în primul rând s-a renovat exteriorul Catedralei, s-au schimbat acoperişurile Catedralei, ale clopotniţei, s-au schimbat clopotele – turnându-se clopote noi în Austria şi care s-au montat în timpul verii anului acesta şi de asemenea s-a reamenajat curtea Catedralei. Valoarea totală a cestor investiţii depăşeşte 2 milioane RON.