Musulmanii din Bosnia si Hertegovina s-au rugat pentru Premierul turc si cabinetul acestuia

Zilele trecute, o serie de rugaciuni au fost oficiate în sprijinul Primului-Ministru turc Recep Tayyip Erdogan, în Bosnia și Herțegovina, conform agentiei Anatolia.

Potrivit raportului, inițiativa a pornit de la Universitatea Liberă Internațională din Sarajevo, care a propus ca rugăciunea din Moscheea Gazi Husrev-beg (foto) din Sarajevo sa fie “o rugăciune colectivă pentru Premierul Turciei și cabinetul acestuia”.

Campania a fost prilejuită de criza politică și financiară din Turcia, după ce o anchetă de corupție de profil înalt l-a forțat pe Erdogan să înlocuiască aproape jumătate din cabinetul său.

Premierul turc a descris în mod constant procedura ca fiind parte a unui complot, sprijinit din afara tarii, care ar urmari sa-l inlature de la putere.

Potrivit Agenției Anatolia, initiativa de rugăciune pentru Erdogan s-a bucurat de un suport larg, aderand alte 34 de locasuri islamice de inchinare din Bosnia.

În trecut, Erdogan a făcut puternice – și controversate – trimiteri la legatura istorica a Turciei cu Bosnia și Herțegovina. Asemenea celei mai mari parti a Peninsulei Balcanice, țara a fost, timp de secole, parte a Imperiului Otoman, iar acum cea mai mare parte a populației este inca musulmană, potrivit agentiei bulgare Novinite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.