10 ore de foc in Dukezong: incendierea unui oras antic tibetan din China

Un incendiu, care a durat aproape 10 ore, a distrus un vechi oraș tibetan, Dukezong, din sud-vestul Chinei, care este populat de turisti, arzand sute de clădiri, dupa ce mașinile pompierilor nu au reușit să patrunda pe străzile înguste, conform mass-mediei de stat și martorilor, citati de VoR.

Nu exista niciun raport cu numarul victimelor, iar cauza incendiului nu a fost încă elucidata. Mass-media de stat, citând autoritățile locale, a declarat că incendiul a izbucnit la o pensiune.

Focul a distrus aproximativ 242 de case și magazinele din Dukezong, ducand la stramutarea a peste 2.600 de oameni, și au fost incendiate mai multe artefacte istorice.

Se pare ca vantul, care batea tare, a intetit focul, iar oamenii s-au ordonat in siruri lungi, incercand sa dea din mana in mana galetile cu apa, pentru stingerea acestuia. Peste 2.000 de pompieri, soldați, poliția, oficiali locali și voluntari au fost implicati in actiunea de limitare a focului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.