publicat în: Arhivă

PS Părinte Ambrozie, în acest an, la ziua instalării Sale ca Întâi Episcop al Giurgiului

Duminica a V-a din Sfântul și Marele Post al anului 2006, a însemnat pentru Preasfinţitul Părinte Ambrozie, ziua instalării ca Întâi Episcop al Giurgiului.

În acest an, Preasfinţia Sa a trăit momente de bucurie, rememorând acest eveniment din trecut, cu ocazia săvârşirii Sfintei Liturghii în Sfânta Mânăstire Sfântul Ioan Rusul, al cărei stareţ este Părintele Arhimandrit Teodor Șerban, Vicar Administrativ, întemeiată la sfârșitul anului 2008, pe ruinele unei foste unități militare a Poliției de Frontieră Giurgiu.

Este vorba despre prima așezare monahală din țara noastră ridicată în cinstea acestui Sfânt ostaş, din ale cărui Sfinte Moaşte, o părticică se află aici spre închinare.

Ierarhul a adus cu sine, pentru sporirea bucuriei celor prezenţi, în acest an, şi Icoana Maicii Domnului – Prodromița, o copie lucrată la Sfântul Munte Athos, aflată permanent în Noua Catedrală Episcopală ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Giurgiu.

Cinstind această a V-a Duminică, închinată Sfintei Maria Egipteanca, Preasfinţitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a concluzionat predica rostită astfel, în amintirea faptelor duhovniceşti ale dânsei:

   „Iertate sunt păcatele sale cele multe, fiindcă mult a iubit.

    Iar cui i se iartă puțin, puțin iubește” .

Întemeierea sfântului lăcaş ortodox al Mânăstirii Sfântul Ioan Rusul, la marginea localității Slobozia de Giurgiu, a pornit de la o dorință mai veche a Preasfințitului Părinte Episcop Dr. Ambrozie, care s-a implicat foarte mult ca aici, la marginea unei păduri frumoase, să se ridice o mănăstire care să fie pentru aceste locuri o oază de lumină duhovnicească pentru toți cei care-i vor trece pragul.

[giurgiu]