Hamas raspunde acuzatiilor de eliberare a fostului Presedinte Morsi din inchisoare

Acuzatiile întemeiate conform carora gruparea Hamas ar fi fost implicata într-o evadare de la începutul revoluției egiptene din 2011, lansate in timpul unui proces împotriva Președintelui demis Mohamed Morsi, deschis marți în Cairo, sunt “insultătoare și nefondate”, a declarat ieri un oficial al Hamas în Gaza, Salah al- Bardwil, conform Ansa.

Comentând informațiile conform cărora gruparea Hamas l-ar fi ajutat pe Morsi sa scape din închisoarea in care a fost tinut, al-Bardawil a declarat ca astfel de insinuari au fost “motivate politic”, cu scopul de a calomnia mișcarea sa.

Acuzațiile Egiptului la adresa Hamas, s-a plâns al-Bardawil, s-au repetat în ultimele câteva luni. “Încercarea de rasturnare a imaginii unei mișcări de rezistență, care se luptă pentru onoarea întregii națiuni islamice, este rușinoasa”, a spus el.

Potrivit unor surse citate de presa locală, doi lideri ai unei aripi armate a Hamas, au fost amintiti ca presupusi organizatori ai eliberarii din inchisoare a ex-Președintelui Morsi. Unul dintre ei, conform unui raspuns Hamas, s-ar fi aflat in acel moment, la randul sau, in inchisoare, în timp ce celălalt nu s-ar fi aflat pe teritoriul egiptean.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.