Rapiti in Siria: Rusia face tot posibilul pentru eliberarea episcopilor

Rusia face tot ce este posibil pentru eliberarea episcopilor ortodocși, care au fost răpiți de rebelii sirieni in aprilie, anul trecut, la marginea Alep (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), conform sefului de externe rus, Serghei Lavrov.

Ministrul Rus de Externe s-a întâlnit, ieri, cu Patriarhul ortodox Ioan X al Antiohiei și al întregului Răsărit.

“Suntem profund îndurerați cand aflam cu ce probleme se confrunta creștinii din Siria, de care si dumneavoastra ati fost afectat, de asemenea”, a declarat Lavrov, la începutul discuțiilor.

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii declarase, anterior, ca nu are nicio veste despre Arhiepiscopul grec-ortodox Boulous Yazigi și despre episcopul siriac-ortodox Yuhanna Ibrahim, de cand acestia au dispărut anul trecut.

Maica superioară și mai multe maici dintr-o mănăstire siriana din Ma’loula, aflata la nord de Damasc, sunt încă ostatice (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Conform relatarilor, acestea sunt tinute ostatice de catre rebeli.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.