Ce se intampla cu descoperirile arheologice bizantine din Salonic?

După o întâlnire lungă, care a durat peste 10 ore și a fost însoțită de o dezbatere aprinsă, Consiliul Arheologic Central Grec a concluzionat vizavi de ramasitele arheologice bizantine descoperite in timpul sapaturilor efectuate la statia Venizelos a Metroului din Salonic (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Acesta a hotarat repoziționarea lor într-o zonă special amenajata, în stația de metrou.

La dezbatere a fost prezent si primarul Salonicului, Yiannis Boutaris, care a sprijinit conservarea antichitatilor din stație. El a prezentat, de asemenea, si viziunea sa, de creare a unui parc arheologic in centrul orașului, care va include monumentele arheologice ale orașului și antichitățile descoperite în timpul lucrărilor destinate construirii metroului. Conform Greek Reporter, la reuniune a participat si președintele Asociației Arheologilor Greci, Despina Koutsouba, care a susținut, printre altele, crearea unui sit arheologic deschis, care sa fie accesibil tuturor cetățenilor din Salonic, și nu doar pasagerilor metroului.

Secretarul general al Ministerului Culturii și Sportului din Grecia a subliniat faptul că orice întârziere suplimentară a proiectului trebuie evitată, deoarece poate pune în pericol realizarea acestuia. Construcția metroului din Salonic a început în iunie 2006 și trebuie să se incheie in 2018.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.