Estonia: discutie intre liderul Conferintei Bisericilor Europene si Primul Ministru

Secretarul general al Conferinței Bisericilor Europene, Rev Dr. Guy Liagre, a avut o întrevedere cu Primul-Ministru al Estoniei, Andrus Ansip (foto). Acestia s-au intalnit în capitala estonă, Tallinn, cu doua zile in urma.

“Am vorbit despre situația din Estonia și am atins, de asemenea, chestiuni legate de situația europeană” – a declarat Secretarul general al Consiliului European al Bisericilor.

“Primul-Ministru a subliniat rolul important al comunităților religioase în dezbaterile socio-etice, subliniind principiul de bază al separării dintre Biserică și stat”, conform declaratiei lui Liagre, care a urmat întâlnirii cu Ansip.

Ulterior, acesta a participat la sesiunea plenară a reuniunii secretarilor ecumenici, care a avut tema “Religia și Biserica din Estonia: Punct de vedere politic și juridic”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.