Monday 2 december 2013

Patrimoniul cultural al Ciprului, amenintat

Politicienii de ambele părți ale liniei de demarcație a Ciprului au cazut de acord, ieri, ca trebuie sa fie luate măsuri urgente pentru restaurarea patrimoniului cultural national amenințat, înainte de a fi prea târziu.

Ei au discutat pe aceasta tema, după o vizită comună la Manastirea Ortodoxa Sfantul Pantelimon, din zona ocupată Myrtou, și la Mănăstirea armeana Sourp Magar, din Munții Pentadaktylos.

Grupul a fost însoțit de ambasadorul Slovaciei in Cipru, Oksana Tomova.

Un reprezentant UNDP a anunțat că în jur de 2 milioane de euro sunt necesare pentru renovarea mănăstirii ortodoxe, și că lucrarile ar trebui sa inceapa în a doua jumătate a anului 2014.

Politicienii au cazut de acord si că ar trebui să fie găsiti bani de urgență, in Cipru și in străinătate, pentru restaurarea mănăstirii armene, care este serios amenințata de degradare și neglijare.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.