Ziua Nationala a Romaniei, la romanii din – Scandinavia, alaturi de episcopul si de ambasadorul lor (foto)

Ziua Națională a României a fost sărbătorită astăzi la Copenhaga, în Danemarca, de numeroși credincioși români din toate cele trei țări scandinave, reuniți cu prilejul Adunării Generale a Tinerilor din Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Aceștia au participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica parohiei românești din capitala daneză de către Preasfințitul Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

La final, a fost săvârșit un Te Deum de mulțumire, cu ocazia Zilei Naționale a României, la care a participat, alături de românii din Suedia, Danemarca și Norvegia, și dl. Matei Viorel Ardeleanu, Ambasadorul României la Copenhaga, dupa cum ne informeaza reprezentantii episcopiei.

În cadrul agapei frățești care a urmat, a avut loc un program artistic de poezie, cântece patriotice și dansuri tradiționale românești, prezentate de copiii și tinerii parohiei din Copenhaga.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.