Reactia Mitropoliei Ortodoxe de Singapore si Asia de Sud, la actiunile “necanonice” ale Patriarhul sarb Irineu in Indonezia

“Spre surprinderea ei, Mitropolia Ortodoxa de Singapore și Asia de Sud a fost informata, prin intermediul site-ului oficial al Bisericii Ortodoxe din Serbia, despre vizita Patriarhului Preafericitului Părinte Irineu al Serbiei in Indonezia, și despre participarea sa la o conferință interconfesionala organizata de către Guvernul tarii asiatice” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) – se arata intr-un comunicat oficial emis zilele trecute, de catre mitropolia in cauza.

“Surpriza s-a transformat într-o mare suparare, pentru faptul ca Biserica Serbiei nu l-a informat pe mitropolitul ortodox canonic local despre vizita Patriarhului.

Și, supararea s-a transformat în indignare, atunci cand, in cea de-a doua zi a șederii sale în Jakarta, capitala Indoneziei, Patriarhul Irineu a vizitat un lacas de rugaciune al clericului schismatic Daniel Byantoro, prezidand slujba Vecerniei, care a fost oficiata de către schismatici (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Mitropolia Ortodoxa de Singapore și Asia de Sud isi exprimă regretul privind acțiunile necanonice ale Patriarhului Irineu, care i-a disprețuit pe Mitropolitul ortodox canonic și clerul ortodox canonic, care slujesc în Indonezia. Mitropolia Ortodoxa declară cu îndrăzneală că se aștepta la mai multa seriozitate, prudența și fidelitate față de sfintele canoane, de la un Primat al unei Biserici Ortodoxe Autocefale” – se mai arata in comunicat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.