Scandaluri in Biserica Ortodoxa Greaca, scoase in public

In prezent, există preocupări serioase în Biserică Ortodoxa Greaca, după aparitia bruscă a unor rapoarte scandaloase, care au inceput sa circule în presă și pe Internet, si care implica anumiti preoți.

Primul incident a devenit public prin prezentarea unor fotografii, ale unui preot care parea să fie imbracat într-o rochie de mireasa si in blana. Se sustinea ca arhimandritul ar fi fost în căutare de parteneri sexuali pe Internet, și ca ar fi afisat, in plus, poze nud cu el insusi.

Cu câteva zile în urmă, un alt scandal a izbucnit, de data aceasta implicand un preot capelan militar cu propria sa amanta.

Cu toate acestea, incidentul cel mai grav a fost publicarea unei imagini care arata un mitropolit al Bisericii Ortodoxe Grecesti, în mijlocul unui act indecent cu un alt bărbat.

Potrivit ziarului “Acropolis”, care a fost responsabil cu publicarea imaginii, episcopul însuși parea sa-l fi contactat pe reporter, avertizându-l că-l va ucide dacă numele ii va aparea in public. Mai mult decât atât, episcopul a confirmat autenticitatea imaginii și a recunoscut că a facut parte dintr-o tentativă de șantaj.

Aceste primele cazuri au provocat deja pagube semnificative Bisericii, iar sursele arata ca un răspuns direct dinspre Biserica este așteptat.

Biserica nu a comentat cu privire la aceasta problema, până astazi. Ea a declarat, insa, ca se va discuta in Sinod, săptămâna viitoare, acolo unde oficialii Bisericii Ortodoxe vor alege modul in care sa gestioneze cel mai bine aceste cazuri.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.