Nu noi trebuie sa ne schimbam! Sa renuntam la ascultarea docila, si sa negociem schimbarea Uniunii Europene!

Patriarhia Moscovei le-a cerut țărilor ortodoxe, inclusiv Rusiei, să nu isi schimbe pozitia in dialogul cu Uniunea Europeană, sub influența Uniunii, ci sa sugereze, in schimb, ca Uniunea Europeana sa se schimbe.

Rusia, Ucraina, Belarus, Moldova, Grecia, Serbia și Bulgaria – reprezentanți ai celei mai puternice civilizații – trebuie sa le ceara membrilor occidentali ai Consiliului Europei sa înceapa sa alcatuiasca o organizație reînnoita de la zero, schimband o mulțime de elemente caracteristice partii occidentale, care nu sunt caracteristice si partii rasaritene – a spus Protopopul Vsevolod Chaplin, șeful Departamentului Sinodal pentru Relatia Bisericii cu Societatea, într-un articol.

De asemenea, orice negociere cu UE ar trebuie să înceapă, acum, cu întrebari privind modul în care UE este pregătită să se schimbe, pentru a putea deveni o casă comună, nu numai a occidentalilor ci si a traditiilor socio-politice rasaritene, si nicidecum cu ascultarea imediata si docila a unor instrucțiuni ale cuiva, a spus el.

Poate că ar trebui să se schimbe Uniunea Europeana, mai ales în ceea ce privește valorile și tradițiile juridice și politice, înainte de a face alianțe cu țările în care tradițiile religioase și morale puternice sunt prezente, a spus părintele Vsevolod.

El a mai avertizat, de asemenea, elitele occidentale, ca incearca sa forteze patrunderea tradițiilor lor în majoritatea țărilor din lume, inclusiv in ce priveste problema căsătoriei între persoane de același sex.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.