Serbia: Dezvelirea monumentului ‘Metamorfoza Constantiniana’, in Nis

Primarul orașului Nis din sudul Serbiei, Zoran Perisic, și Vicarul General al Arhiepiscopiei Catolice de Belgrad, Rev. Leopold Rohmes, au dezvelit ieri un monument dedicat aniversarii a 1700 ani de la proclamarea Edictului de la Milano, in localitatea amintita, conform Tanjug.

Monumentul, numit “Metamorfoza Constantiniana”, lucrat de sculptorul sârb Dragan Radenovic, este de aproximativ cinci metri înălțime, și a fost ridicat în apropierea primăriei.

În conformitate cu descrierea oferita de Mitropolitul de Volokolamsk, Ilarion Alfeiev, din Biserica Ortodoxa Rusa, dominanta verticală a sculpturii de bronz este alcatuita din trei portrete diferite ale Sfantului Constantin. Sculptura este încoronata, in partea de sus, cu semnul Crucii, iar o parte din sculptura reprezinta un zbor al unui corb mitic, pe care autorul l-a făcut purtător al unui steag al victoriei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.