Avertisment la adresa celor care nu practica ceea ce predica. Cuvinte pe calea nebuniei

În timpul predicii sale de ieri dimineata, la slujba oficiata in Casa Santa Marta, Papa Francisc a avertizat împotriva celor care nu practica ceea ce predica, spunând că acestia nu doar ca isi fac rau lor insisi, ci si celorlalti.

Comentand pe marginea parabolei lui Iisus, dedicata omului care si-a cladit casa sa pe stanca, Papa a explicat că Iisus i-a mustrat pe farisei, pentru ca ei cunosteau poruncile, dar nu le puneau în aplicare în viața lor.

Sunt “cuvinte bune”, a spus el, dar, dacă acestea nu sunt puse în practică, “nu numai că nu ne slujesc, dar mai si ranesc, ne inseala, ne fac să credem că avem o casă frumoasă, dar de fapt fara temelie”.

“Puteți rezista tuturor atacurilor, dacă acest cuvânt își are rădăcinile în Iisus Hristos”, a mai zis Papa, continuand: “un cuvânt creștin, care nu-si are rădăcinile sale datatoare de viața, in singura Persoană, în Iisus Hristos, este un cuvânt creștin fără Hristos! Și, cuvintele creștine fără Hristos înșeala, ranesc! Un scriitor englez a spus odată, vorbind despre erezii, că erezia este un adevăr, un cuvânt, un adevăr care a devenit nebunie. Atunci când cuvintele creștine sunt fără Hristos, ele încep să meargă pe calea nebuniei.”

El a mai avertizat ca cuvintele creștine fără Hristos duc la vanitate și mândrie, iar in incheierea predicii sale, Papa i-a chemat pe credincioși să-si facă un examen al conștiinței, în scopul înțelegerii modului in care cuvintele și acțiunile lor IL urmeaza pe Iisus Hristos. “Fie ca Domnul să ne dea acest har, al umilinței, pentru a rosti cuvintele cu Iisus Hristos, întemeiate pe Iisus Hristos”, a spus acesta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.