12 maici ortodoxe rapite in Maaloula: rebelii cer in schimb eliberarea a 1000 de prizonieri de sex feminin

Un grup rebel sirian, intitulat “Free Qalamoun”, a revendicat răpirea celor 12 călugărițe din Maaloula (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), și a solicitat eliberarea a 1.000 de prizonieri de sex feminin ai guvernului Assad, în schimbul ostaticilor lor.

Purtătorul de cuvânt al rebelilor, Mohannad Abu al-Fidaa a spus ca maicile “nu vor fi eliberate, până cand mai multe cereri nu vor fi solutionate, cea mai importanta dintre ele fiind eliberarea a 1000 de femei siriene, care se afla in închisorile regimului”.

Informatia apartine publicatiei Jbtimes si, din pacate, nu a putut fi verificata din surse paralele.

Cu toate acestea, forțele de opoziție declarasera anterior că maicile ar fi fost salvate în timpul bătăliei de cucerire a Maaloulei – localitate capturata din nou de către grupurile rebele, printre care si Al-Qaeda Jabhat al-Nusra (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Opoziția sustinea ca a decis să evacueze maicile surprinse în interiorul mănăstirii, pentru propria lor siguranță, și că ar fi fost mutate în apropierea orasului Yabrud, condus tot de rebeli.

Maica stareta a Mănăstirii Saidnaya, Febronia Nabhan, părea să confirme si ea raportul, conform Monitorului Orientul Mijlociu.

Nabhan ar fi primit un telefon de la maici: “Maica stareta Pelagia Sayyaf mi-a confirmat ce s-a intamplat si ca sunt bine și în condiții de siguranță”.

Conform aceleiasi conversatii telefonice, “ea și alte 11 maici, însoțite de trei cameriste tinere, s-au instalat confortabil într-o casă din Yabrud și nimeni nu le deranjeaza”, a declarat Nabhan.

Un oficial al Patriarhiei Grec-Ortodoxe din Damasc a declarat si el, ca cele 12 calugarite s-ar afla în condiții de siguranță, dar nu a dorit sa comenteze pe marginea grupului care le preluase, potrivit Reuters.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.