Conflicte la o manastire din apropierea Mormantului Regelui David, din Muntele Sionului, intre crestini si evrei

Zona din preajma Mormantului Regelui David, de pe muntele Sionului (foto), a devenit o zonă de conflict între creștini și evrei, conform unui raport al Ari Galhar.

Călugării din Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului, care este adiacenta mormântului, susțin că evreii care au frecvent locul “i-au scuipat pe preoți și pe călugărițe, au stropit cu spray cu vopsea graffiti pereții, au stat in fața bisericii și i-au blestemat pe creștini, strigând ‘moarte creștinilor’ si rostind blasfemii la adresa lui Iisus”.

In plus, acestia au organizat evenimente in serile de sâmbătă, cu muzica foarte tare.

“De cealalta parte, evreii susțin că un secretar și preot al mănăstirii, de provenienta germana, i-a hartuit pe evreii din zona, din motive antisemite, mai ales din cauza radacinilor sale germane”. Ei, in plus, mai susțin că creștinii ar fi luat doua piese mezuzot (bucati de pergament cu inscrisuri biblice) de la intrarea în mormânt și mai multe carti de rugăciuni, pe care apoi le-ar fi aruncat undeva departe”, doar pentru a face rau.

Mai multe eforturi de mediere au fost intreprinse între cele două părți, în ultimele săptămâni. Un mediator explică faptul că o mare parte din vina apartine de fapt tinerilor delicventi evrei și creștini, implicati in aceste discutii.

Biserica a organizat si ea o intrunire speciala, in aceasta saptamana, cu reprezentanții biroului Președintelui, ai biroului primarului, ai Ministerului de Interne și ai Poliției, în cursul careia și-au exprimat nemulțumirile.

Potrivit biroului primarului, urmatorul pas va fi organizarea unei întâlniri similare cu evreii care frecventeaza mormântul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.