UE si ONU, asemanate cu Pilat din Pont: “Rusinea este un cuvant prea bland!”

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Ciprului și-a exprimat protestul și durerea în legătură cu persecutarea “inacceptabila și abominabila” a creștinilor din Siria.

Arhiepiscopul Chrysostomos al II-lea a transmis rugamintea sa guvernelor popoarelor creștine ale Europei, celor care ocupă poziții înalte în Uniunea Europeană și ONU, precum și oficialilor americani, pentru ca acestia să realizeze ce responsabilitate au față de poporul creștin din Siria, in apararea populatiei și a copiilor, in războiul civil care i-a condamnat la moarte prin înfometare.

“Le-am trimis o petiție, in vederea luarii in calcul a tuturor modalitatilor posibile de restabilire a pacii în această țară, de respectare a libertății religioase a poporului și a drepturilor omului”, se spune într-un comunicat.

Conform arhiepiscopului, in cazul în care casa crestina moare in Siria, maine poate muri in Cipru și poimâine în Grecia, odata cu domnia întunericului spiritual în Europa și în intreaga lume. Arhiepiscopul a menționat, printre altele, rapirea celor 12 maici (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) din mănăstirea ortodoxă din Siria.

În acelais timp, Arhiepiscopul a condamnat atitudinea “puternic pamanteasca” a Uniunii Europene si a Organizatiei Natiunilor Unite, “similară cu cea a lui Pilat din Pont”. “Ei sunt, ca și în 1974 – referindu-se la invadarea Ciprului de către Turcia – spectatori fata de ceea ce se întâmplă în Siria vecină”.

“Termenul de ‘rușine’ este prea bland pentru a exterioriza durerea simțita in fata nepasarii lor inacceptabile”, a conchis ierarhul, citat de agentia Romfea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.