Este esential ca Biserica sa fie prezenta pe Internet

Papa Francisc s-a întâlnit sambata cu participanții la cea de-a 26-a Adunare Plenară a Consiliului Pontifical pentru Laici – o întâlnire cu tema “Vestirea lui Hristos în era digitală” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Cu aceasta ocazie, Papa Francisc a spus ca creșterea și dezvoltarea Internetului ridică problema relației dintre credință și cultură. Privind înapoi la primele secole ale Creștinismului, acesta a subliniat ca creștinii s-au mai confruntat, in trecut, cu “moștenirea extraordinară” a culturii grecești.

“Confruntându-se cu filosofiile de mare profunzime și cu metodele educaționale de mare valoare – deși cufundate în elemente păgâne, Părinții nu le-au respins si indepartat, și nici nu s-au compromis cu idei contrare Credinței”, a spus Papa Francisc. “În schimb, ei au învățat să recunoască și să asimileze aceste concepte mari și să le transforme în lumina Cuvântului lui Dumnezeu, de fapt, punand in aplicare ceea ce spunea Sfântul Apostol Pavel: cercetati toate lucrurile și pastrati doar ceea ce va este de folos”.

“Trebuie să testam tot, știind că astfel vom gasi cu siguranță si inselaciune, iluzii și capcane periculoase, care trebuie evitate”, a spus Papa Francisc. “Insa, călăuziți de Duhul Sfânt, vom descoperi oportunități valoroase pentru a-i conduce pe oameni catre fața luminoasă a Domnului. Printre posibilitățile oferite de comunicatiile digitale, cea mai importanta este vestirea Evangheliei”.

“Prin urmare, Internetul nu este, bineinteles, suficient, tehnologia nu este nici ea suficienta”, a continuat Papa Francisc, “dar acest lucru nici nu înseamnă că prezenta on-line a Bisericii ar fi inutila, ci dimpotrivă, este esențial să fie prezenta, întotdeauna într-un mod evanghelic, în ceea ce, pentru mulți oameni, în special pentru tineri, a devenit un fel de mediu de viață, pentru a raspunde întrebărilor reprimate ale inimii, vizavi de sensul existenței, și pentru a le arăta calea care duce la El, Care este răspunsul Milostivirii Divine, nascut in Trup, Domnul Iisus”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.