70 de ani, 70 de pagini: texte şi desene încă neprivite.

Se întâmplă la Muzeul Ţăranului Român, sâmbătă de Sfântul Nicolae, la Sala Irina Nicolau, ora 13.30.

Vă aducem în dar de Moş Nicolae un al doilea gest potrivit dedicat lui Horia Bernea şi măsurat după puterile noastre: caietul 70 de ani, 70 de pagini: texte şi desene încă neprivite.

Lui Horia Bernea nu-i vom putea mulţumi niciodată destul pentru privilegiul de a-l fi cunoscut şi de a fi fost primiţi o vreme sub aripa lui. Ne străduim însă să întoarcem câte ceva din darurile pe care ni le-a lăsat. Nu e uşor, cu atât mai mult cu cât încă îl mai descoperim privindu-i lucrările şi încă mai înţelegem mereu alte nuanţe din vorbele sale.

Scoatem la iveală notele şi schiţele sale de muzeu, sperând să dezvăluim bogăţia omului pe care l-am cunoscut noi.
Arătăm câteva lucrări din colecţiile particulare ale prietenilor, încercând să prelungim generozitatea gestului său, către cei care ştiu să privească.

Construim acest caiet, cu gânduri lipsite de emfază, uneori ezitante dar încărcate de umilitate din dorinţa de a marca primul dintr-o lungă serie viitoare de paşi pe urmele lui Horia Bernea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.