Ruinele din Zakynthos: un fenomen natural unic in lume, sau opera a mainilor omenesti?

Se pare că ceea ce oamenii de stiinta au crezut ca ar putea fi ruinele unui oraș antic din golful Alykanas din Zakynthos, Grecia, este, de fapt, rezultatul unui fenomen geologic natural rar, care a avut loc în urmă cu cel puțin 5.000 de ani.

Un studiu nou a fost publicat in aceste zile, realizat de Dr. Michael Stamatakis, arheologul Magdalena Athanasoula și expertul tehnic Petros Tsampourakis, care indică faptul că “ruinele” nu sunt de fapt rezultatul mainilor omului. Cu toate acestea, nu a existat nicio alta dovada a unui fenomen geologic similar care sa fi aparut în altă parte.

Testul chimic și mineralogic a aratat un nivel ridicat de magneziu, calciu și carbonat de fier, care sunt de obicei găsite în jurul gurilor de aerisire ale depozitelor libere de aluminosilicati.

Primarul adjunct al Zakynthos, Akis Ladikos, a menționat că acest fenomen este unic în lume, asa incat oamenii de stiinta trebuie sa efectueze mai multe teste, pentru a putea oferi mai multe detalii. El a menționat că se așteaptă ca acest lucru să sporeasca interesul stiintific si turistic fata de insula greacă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.