Patriarhul Rusiei a solicitat o protectie mai mare pentru clerici

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a solicitat o protectie mai mare pentru clerici, in fata atacurilor extremiste.

“Cred că reprezentantii societății și autoritățile trebuie sa-i protejeze pe invatatorii spirituali, al caror cuvânt ii poate costa viața. Vărsarea de sânge in randul liderilor religioși demonstreaza în special criminalitatea din societate”, a spus Patriarhul, in deschiderea ședinței Consiliului Interreligios din Rusia, care sărbătorește 15 ani.

Participanții la reuniune au tinut un minut de reculegere in cinstea clericilor ucisi.

În ceea ce privește profanarea relicvelor religioase, “acestea sunt provocări, prin care se incearca încurajarea urii intre reprezentanții diferitelor religii, națiuni și credințe și distrugerea principiilor de lungă durată, de dialog și cooperare”, a spus Patriarhul Kirill.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.