Crestinii atacati in propriile biserici, de Craciun. Rusia ia pozitie

Ministerul Rus de Externe cere un răspuns ferm la atacurile teroriste care au vizat lacasurile religioase din Irak, Siria și din alte țări din regiune, în urma unor acte de terorism din Bagdad (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Încercările gruparilor extremiste, de destabilizare a situației din țară și de semănare a neintelegerilor intre diferite grupuri religioase, sunt un motiv serios de îngrijorare. În opinia noastră, este extrem de important sa se formuleze un răspuns ferm in fata atacurilor criminale organizate de teroriști in biserici, moschei și in alte locuri spirituale din Irak, Siria și din alte țări din regiune. Adepții Islamului, Creștinismului și ai tuturor credințelor care au convietuit pasnic în Orientul Mijlociu timp de secole, trebuie să fie protejati in fata acestor atacuri”, a afirmat ministerul, intr-un comunicat.

“Moscova condamnă cu fermitate astfel de acte inumane și transmite condoleanțe sincere familiilor victimelor, urandu-le insanatosire grabnica celor raniti”.

“Cea mai puternica explozie a avut loc în afara Bisericii catolice Sfantul Ioan Botezatorul, în partea de sud a capitalei, in timpul slujbei de Crăciun”, mai sustine comunicatul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.