O biserica ortodoxa istorica din Kosovo, transformata in toaleta publica si groapa de gunoi

Biserica ortodoxă cu hramul Tăierea Capului Sfantului Ioan Botezătorul, din satul Samodreza, de lângă Vucitrn, a fost profanata și transformata în groapa de gunoi.

Altarul acestui sfant lacas ortodox sarb, construit pe locul unde printul Lazar s-a impartasit, alaturi de ostire, înainte de bătălia din Kosovo, a fost transformat de tinerii albanezi în toaletă publică, confrom publicatiei “Kurir”.

Toate încercările de oprire a profanarii bisericii ortodoxe au ramas fara succes, deoarece populația albaneză se opune renovarii acesteia. Biserica a fost incendiată, vandalizata și profanata pentru prima dată în anul 1999, după ce forțele internaționale au sosit în Kosovo, noteaza cotidianul.

Acoperisul bisericii a fost distrus, ferestrele și ușa din metal au fost rupte, iar intr-o absida a fost facuta o gaură mare. Interiorul bisericii este transformat în groapa publica de gunoi și toaletă. Zidul din jurul bisericii este distrus. Această biserică ortodoxă este literalmente plina de gunoaie, potrivit cotidianului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.