Malta: 13 scoli catolice dotate cu panouri fotovoltaice, controlere de lumina si alte sisteme inteligente

Treisprezece școli catolice din Malta s-au angajat in “provocarea și responsabilitatea” reducerii emisiilor de carbon. Ele au aderat la lista școlilor inscrise in Green Energy Project și si-au instalat panouri fotovoltaice solare și sisteme de iluminat inteligente, care vor reduce emisiile de carbon cu un total de 512 tone pe an.

Tentatia a fost cu atat mai mare cu cat, se stie, scolile inscrise in Proiectul Green Energy primesc finanțare de la Fondul European de Dezvoltare, “pentru o mai buna calitate a vietii”.

Astfel, in 18 luni, peste 1.500 de panouri fotovoltaice au fost instalate pe acoperișurile a 13 școli, alaturi de sisteme de iluminat inteligente, care includ controlere de lumină și detectoare de mișcare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.