Mitropolia de Nubia – si alte noi mitropolii si schimbari in Patriarhia grec -ortodoxa a Alexandriei

Zilele trecute, a avut loc o convocare a Sfântului Sinod al Patriarhiei Alexandriei, intrunirea fiind prezidata de Preafericitul Părinte Papa si Patriarh Theodoros al II-lea, în Sala de Conferințe a Sfântului Sinod.

Înainte de sesiune, o Sfântă Liturghie a fost oficiata in Capela Patriarhală Sfantul Teodor.

Preafericirea Sa a informat Sfântul Sinod despre lucrările întreprinse în cursul anului trecut, în toate domeniile ministeriatului ecleziastic al Patriarhiei. A urmat ridicarea Episcopiei de Nilópolis la rang de Mitropolie, sub conducerea IPS Gennadios, care va purta, de acum, titlul de Mitropolit de Nilópolis, Exarh al Egiptului de Jos. De asemenea, a mai fost ridicat Heliopolis-ul la rang de Mitropolie, condusa de IPS Theodoros, Mitropolit de Heliopolis, Exarh al Egiptului Mijlociu.

In plus, Mitropolia de Khartoum a fost redenumita cu numele de Mitropolia Sfânta de Nubia. Mitropolia de Memphis are si ea un nou mitropolit, in persoana lui Nikodimos, fost Episcop de Nitria, Vicar Patriarhal de Cairo, iar Arhimandritul Narkissos Gammoh, aflat la conducerea Academiei Patriarhale “Sfantul Atanasie”, a fost ales Mitropolit de Nubia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.