Ministrul Awqaf al Siriei: Ei pretind ca apartin Islamului, dar sunt renegati de Islam

Ministrul Awqaf (probleme religioase), Mohammad Abdul-Sattar al-Sayyed a subliniat că Siria va triumfa datorită unitatii poporului său, musulmani și creștini, și rezistentei acestuia în fata conspiratiei actuale.

Remarca ministrului a venit în timpul unei vizite la Patriarhul Ioan X Yazigi al Antiohiei și al Intregului Răsărit, la sediul Patriarhiei din Damasc, cu ocazia sarbatorilor de Crăciun.

Ministrul a subliniat că gruparile wahhabiste feroce si atacurile Takfiri vizează altarele si clericii musulmani și creștini, ducand la răpirea recenta a doi arhiepiscopi și a călugărițelor din Maaloula (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Ministrul a clarificat faptul ca aceste fapte expun ideologia lor la nivel penal.

Al-Sayyed a spus: “Ei pretind că aparțin Islamului, dar sunt renegati de el, si indiferent de ce ar comite ei, nu vor face altceva decat sa intareasca statornicia poporului sirian in patria sa”.

La rândul său, Patriarhul Yazigi a subliniat că Siria este leagănul religiilor și civilizațiilor, subliniind că toate încercările de dezbinare a poporului sirian, de pana acum, au eșuat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.