Nu vom fi sacul lor de box! Nu va exista supunere in fata celor care gresesc impotriva Celor Sfinte

Patriarhul grec-ortodox al Antiohiei și al Intregului Răsărit, Ioan X Yazigi, a afirmat că nu va exista supunere in fata celor care greșesc împotriva Celor Sfinte, si nici nu va exista liniște pentru răpitorii episcopilor, preoților și oamenilor nevinovați.

Într-o adresare de Crăciun (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Patriarhul Yazigi a spus ca nu va putea ramane tăcut in fata rapirii mitropolitilor si a maicilor din Maalaoula (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Radacinile noastre sunt infipte adanc în istoria și geografia regiunii… și, vom continua sa fim ambasadori ai dragostei și pacii, dar vom refuza sa fim un sac de box”, a spus el, afirmând că clopotele bisericilor vor continua să sune în Siria orice s-ar întâmpla.

Patriarhul Yazigi a subliniat că, a-L iubi pe Dumnezeu și pe ceilalti, înseamnă a nu risipi unitatea din motive personale, afirmand că Dumnezeu este acolo unde predomină liniștea, în inimile pline de iubire, invitand la rezolvarea problemelor prin iubire, care este si logica Bibliei.

El s-a mai rugat pentru sirienii de acasă și din străinătate, rugându-se ca lacrimile indoliate să fie șterse, persoanele fără adăpost să fie consolate, cei decedati sa aiba pace, iar cei răpiti sa fie eliberati, încheind cu o rugăciune catre Dumnezeu pentru protejarea Siriei, Libanului, Orientului Mijlociu și a întregii lumi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.