Societatea confuza de astazi, aflata la mila celor ce creeaza opinii si le impun altora. Legile gay

Raspunzand deciziei Curții Supreme din New Mexico de redefinire a căsătoriei, Arhiepiscopul catolic Salvatore Cordileone a reamintit ca, “intr-o vizită efectuata în Statele Unite ale Americii, Papa Ioan Paul al II-lea – care va fi canonizat de către Papa Francisc – a avertizat “ca sectoare vaste ale societății sunt confuze fata de ceea ce este bine si ceea ce este rau, și se afla, prin urmare, la mila celor care au puterea sa ‘creeze’ opinie și să o impună altora”. Astfel, atât Curtea Supremă din New Mexico cat și Curtea Federală din Utah au impus o decizie greșită privind sensul căsătoriei.

Arhiepiscopul a mai spus: “trebuie să pornim de la întrebarea corectă. Aceasta nu ar trebui sa fie “există interesul ca guvernul sa recunoasca tipurile alternative pentru relații precum căsătoria?”, ci, mai degrabă, “există un interes public de recunoaștere și de reglementare a singurului tip de relație care aduce copii pe lume, in societate?, pentru ca fiecare societate umană, în istorie, a recunoscut că există acest interes. A pierde din vedere această realitate fundamentală, inseamna sa lasam sa triumfe confuzia și greseala”.

Arhiepiscopul Cordileone de San Francisco este președintele Conferinței Americane a Subcomitetului Episcopilor Catolici pentru Promovarea și Apărarea Căsătoriei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.