Distrugerea regatelor antice biblice a fost cauzata de schimbari climatice

Prăbușirea marilor civilizații ale epocii bronzului a fost rezultatul schimbarilor climatice, afirma un nou studiu publicat in Tel Aviv. Schimbările climatice au dus si la distrugerea regatelor antice biblice.

Oamenii de stiinta din Israel și Germania susțin că o criză climatică a dus la disparitia civilizațiilor trecute, ajutand la dezvoltarea primului Regat al lui Israel și a altor formațiuni politice noi.

Între 1250 și 1100 î.Hr., toate marile civilizații ale Mediteranei de Est – Egiptul faraonic, Grecia miceniana și Creta, Ugaritul în Siria și Canaan si marile orase-state canaanite au fost astfel distruse, Fenomenul a ajutat formarea de noi popoare și regate, inclusiv a primului Regat al lui Israel.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.