Bulgaria, in lupta cu xenofobia: O candela pentru umanitate

O campanie, dezvoltata pe retelele sociale, i-a chemat pe bulgari sa “aprinda o lumânare pentru umanitate”, marti seara, ca act simbolic impotriva “creșterii xenofobiei” în țară.

“Dacă credeți că iubirea este mai puternică decât ura, vă rugăm să aprindeti o lumânare la fereastra casei, la ora 20:30, marți seara, sau in piata “Sveta Nedelya”, se arata intr-un comunicat intitulat “O lumanare pentru umanitate”.

“Acesta este un act exercitat împotriva xenofobiei în creștere în Bulgaria”, spune mesajul, adăugând că “ura nu este niciodată o soluționare a problemelor, ci o agravare a lor”.

Inițiativa a apartinut “unui grup de jurnaliști, bloggeri și prieteni”, potrivit informațiilor disponibile pe pagina de Facebook a campaniei.

Suportul on-line al campaniei, a fost reprezentat rapid de aproximativ 1000 de oameni, si asta pana marți după-amiază.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.