Muzeul Recklinghausen: expozitie de icoane dedicate Sfantului Nicolae

Incepand din data de 19 octombrie, celebrul Muzeu Recklinghausen a lansat o expoziție intitulată “Nicolae, sfantul tuturor situatiilor. Viață, istorie, icoana”. Aproximativ 120 de icoane grecești și rusești reprezentandu-l pe Sfântul Nicolae, fac parte din aceasta expozitie.

Cea mai veche icoana este datata in secolele XI-XII. Cele mai multe icoane sunt din depozitul muzeului și apartin perioadei secolelor XV-XIX. Icoanele sunt pictate pe lemn, sticlă și metal.

Muzeul de icoane Recklinghausen este deschis din anul 1956. În prezent, colecția muzeului depășește o mie de obiecte de arta din Rusia, Ucraina, Belarus, România, Grecia, Egipt, Etiopia și din alte țări.

În plus față de icoane, aici mai există obiecte utilizate în slujirea ortodoxă si, de asemenea, cărți vechi pe teme religioase.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.