Moastele Sfintei Mucenite Filoteia au revenit in Paraclisul Manastirii Argesului (foto)

În perioada 6-11 noiembrie 2013, cu aprobarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, și cu purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia, au fost duse, pentru rugăciune și închinare, în Episcopia Sloboziei și Călărașilor. Ieri, 11 noiembrie, conform informatiilor transmise de Arhiepiscopia Argesului si Muscelului [https://www.eparhiaargesului.ro/arhieparg/index.php/viata-arhiepiscopiei-argesului-si-muscelului/stiri-evenimente-din-eparhia-argesului/688-moastele-sfintei-mucenite-filoteia-s-au-reintors-la-arges] (foto), pelerinajul s-a încheiat, iar sfintele moaște s-au reîntors în Paraclisul Manăstirii Argeșului.

Pe toata perioada pelerinajului, moastele au fost insotite de Intaistatatorul Eparhiei, IPS Parinte Calinic, care a efectuat, cu aceasta ocazie o serie de vizite la manastirile si bisericile din Episcopia Sloboziei si Calarasilor. In afara celor amintite in editiile anterioare de stiri [https://www.lacasuriortodoxe.ro/stiri/turism-pelerinaje/6207-fotografii-din-timpul-vizitei-ips-calinic-in-bisericile-si-manastirile-din-episcopia-sloboziei-si-calarasilor.html] , ierarhii celor doua eparhii au mai vizitat, sâmbătă, după hramul Mănăstirii din Slobozia, alte cateva biserici reprezentative din Protopopiatul Călăraşi (album foto):

– Biserica “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” – Volna;

– Biserica “Sfântul Ioan Botezătorul” Alexe;

– Biserica “Sfântul Mare Mucenic Dasie”;

– Biserica “Sfântul Ierarh Nifon”, conform informatiilor transmise de Pr. Arhidiacon Silviu Dascalu.

Evenimentele legate de acest deosebit pelerinaj, de cinci zile, al moastelor Sfintei Mucenite Filoteea, in Episcopia Sloboziei si Calarasilor, au fost transmise in direct, video, de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, ele putand fi urmarite atat in paginile web ale Agentiei, cat si in cele ale Eparhiilor implicate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.