Un tanar calugar tibetan si-a dat foc, in semn de protest fata de politica Chinei in zona

Un tânăr călugăr tibetan si-a dat foc în semn de protest față de politica Chinei în zonele tibetane, conform agentiei Reuters, citata de radioul Vocea Rusiei.

Tsering Gyal, in varsta de 20 de ani, a apelat la aceasta forma de protest, ieri seara, în regiunea Banma din Tibet, în provincia de vest chineză Qinghai, conform Radio Free Asia, un post cu sediul in SUA.

Călugărul budist din Mănăstirea Akyong a supraviețuit protestului, politia ducandu-l la un spital local, unde aproximativ 200 de tibetani s-au adunat pentru a cere eliberarea sa, conform “Eliberati Tibetul”.

Auto-incendierea de ieri este cea mai recentă dintre cele aproximativ 120 de proteste similare ale tibetanilor, din ultimii patru ani. Guvernul a înăsprit securitatea în cele mai multe zone tibetane, anul trecut, după escaladarea protestelor. Poliția a reținut zeci de tibetani, in acest an, sub acuzația de complicitate sau încurajare la auto-incendiere.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.