Tunisia: doi lideri de top ai gruparii Ansar al Sharia au fost arestati

Fortele de securitate tunisiene l-au arestat, ieri, pe cel de-al doilea lider al Wael Amami și pe purtatorul de cuvant, Raes Seifeddine, ai gruparii islamiste Al Sharia Ansar, pe care guvernul a interzis-o ca organizație teroristă.

Liderul Al Khatib Al-Idrissi, alias Abou Iyed, se afla încă în libertate și face parte din lista celor mai cautati oameni, din 14 septembrie 2012, dupa atacul asupra ambasadei SUA din Tunis. El a fost văzut peste tot in Tunisia, dar se pare ca sta ascuns în Libia, au declarat surse din poliție.

Amami a fost arestat sub acuzația de ucidere a șapte tunisieni din garda naționala în timpul unui schimb de focuri in Sidi Ali Ben Aoun (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Suporterii Ansar al Sharia s-au adunat în fata secției de poliție din Sidi Bouzid, unde Amami a fost reținut. Poliția a tras în aer pentru a-i dispersa, conform unor surse citate de Ansa.

Raes, care de multe ori a tinut predici incendiare la adresa autorităților, a mai fost arestat anterior, în luna mai, sub acuzația de instigare la omor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.