publicat în: Arhivă

20 de ani de misiune si pastoratie. Trei protopopiate de seama, intr-un cadru special, in Slobozia (foto)

Ieri, o conferinta speciala a avut loc in Slobozia, sub titlul: „1993-2013. Slujire şi dăruire. Două decenii de misiune creştină în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor”, dupa cum ne informeaza Pr. Arhidiacon Silviu Nicusor Dascalu.

Conferinţa, cunoscuta in formula sa obisnuita anuala ca fiind una “de toamna”, a avut loc de aceasta data într-un cadru special, fiind vorba despre un an aniversar, când “tânăra Eparhie împlineşte 20 de ani de la înfiinţare, reunind toţi preoţii din cele trei Protopopiate ale Judeţului Ialomiţa: Slobozia, Feteşti şi Urziceni”, ne mai informeaza reprezentantul pe probleme media al Episcopiei.

Cu aceasta ocazie, a fost oficiata si o slujba de Te-Deum, in Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, cu participarea Preasfintitului Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, ulterior toţi clericii deplasându-se la Casa de Cultură Municipală din Slobozia.

Conferinţa s-a desfasurat in doua părţi:

– Intemeierea Episcopiei şi lucrarea jertfelnică, în cei 20 de ani de misiune” – primul cuvant a apartinut Preasfintului Parinte Vincentiu, fiind urmat de Pr. Marian Pătărlăgeanu, Protopop de Feteşti, Pr. Bogdan Ionuţ, Protopop de Urziceni, Pr. Dumitru Drăghici, Protopop de Slobozia.

– „Misiune şi pastoraţie. Teologia şi practica misiunii în biserică azi” – cu măsuri de prevenire şi combatere a prozelitismului sectar, lucrare sustinuta de Pr. Gabriel Oproiu, consilier oficiul canonic.