Locuitorii din Udmurtia au si ei, de acum, Biblia tradusa in limba lor

Peste doua zile, va avea loc în Izhevsk (capitala Udmurtiei, 1.000 km est de Moscova), prezentarea textului integral canonic al Bibliei în limba udmurt.

Activitatea de traducere a durat douăzeci de ani. Protodiaconul Michel Atamanov s-a dedicat acestui lucru, cu angajații Institutului de Traducere a Bibliei, din Helsinki, sub binecuvântarea Patriarhului Alexei al II-lea, înca din anul 1991.

Până acum, vorbitorii limbii udmurt, care este de origine fino-ugrica, nu au avut nicio traducere a Bibliei în limba lor.

În prezent, numărul vorbitorilor acestei limbi este estimat la 700.000, dintre care 500.000 in Udmurtia si 200.000 în Tatarstan.

Cei mai mulți cetățeni ai Republicii Udmurtia sunt ortodocși ruși sau atei. Există și un mic număr de practicanți ai șamanismului, respectiv ai Islamului, aceștia din urma fiind asa-numiții busurmani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.