Traducerea Liturghiei Sfantului Ioan Gura de Aur in limba olandeza

In aceste zile, in Biserica ortodoxa Sfantul Nicolae din Amsteram, Țările de Jos, a avut loc prezentarea unei noi traduceri a Liturghiei Sfântului Ioan Gură de Aur în limba olandeză, publicată în două versiuni, pentru clerici și laici.

Acest efort a fost un proiect comun al reprezentanților diferitelor jurisdicții ortodoxe, parohii și mănăstiri din Olanda.

După finalizarea lucrarii, episcopii Patriarhiilor Moscovei și de Constantinopol, precum și Exarhatul Bisericilor Ortodoxe Ruse din Europa de Vest, au dat binecuvântarea lor pentru utilizarea acestei traduceri ca text liturgic de bază în parohiile din Olanda.

In plus, un nou proiect a fost anunțat in cadrul aceluiasi eveniment: lansarea unei biblioteci speciale pe Internet, la adresa www.orthodoxeteksten.nl [https://www.orthodoxeteksten.nl] . Creatorii acesteia au drept scop colectarea si afisarea tuturor textelor liturgice bisericesti si patristice disponibile în limba olandeză.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.