Imagini de la prima editie a unei conferinte de importanta majora in practica asistentei sociale

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincentiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor, prin Sectorul Social-Misionar, a organizat ieri, prima ediție a Conferinței județene cu tema „Modele de bună practică din asistența socială implementate în Episcopia Sloboziei și Călărașilor”, cu scopul de a promova activitatea filantropică din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, activitate desfășurată în parteneriat cu actori locali, cu responsabilitate în domeniul social (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

În cadrul conferinței, conform informatiilor transmise de reprezentantul media al Episcopiei, Pr. Arhidiacon Nicusor Silviu Dascalu, au fost susținute referate cu următoarele teme: Filantropia – liturghia de după liturghie, Proiecte sociale de succes implementate în Episcopia Sloboziei și Călărașilor, Parteneriatul social DGASPC Ialomița – Episcopia Sloboziei și Călărașilor, model de bună practică în asistența socială, Promovarea economiei sociale, un nou concept ce pune bazele unui parteneriat inedit, Asociația Socio – Culturală „Matei Basarab” – partener al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor în lucrarea social-filantropică și Rolul asistentului social din Biserica Ortodoxă Română.

La conferință, au participat reprezentanți ai Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, ai protopopiatelor, ai parohiilor, ai instituțiilor cu atribuții în domeniul asistenței sociale și ai instituțiilor publice și private, asistenți sociali și referenți din cadrul instituțiilor publice și private, asistenți sociali, lucrători sociali și referenți din cadrul Birourilor de asistență socială ale protopopiatelor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, coordonatori sociali ai comitetelor parohiale din parohiile din Episcopia Sloboziei și Călărașilor și beneficiar ai serviciilor sociale oferite de centrele acreditate ale Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala Amfiteatru a Centrului Socio – Cultural „Episcopul Damaschin”, al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, ne mai informeaza reprezentantul media al episcopiei.

Cu aceasta ocazie, Preasfintitul Parinte Vincentiu a adresat un cuvant participantilor si organizatorilor conferintei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), in care au fost punctate elemente esentiale si definitorii ale asistentei sociale asigurate de Biserica Ortodoxa in cadrul societatii de astazi. Astfel, a fost mentionat in mod special faptul ca, in cazul Bisericii, implicarea emotionala joaca un rol extrem de important in asistenta sociala, comparativ cu serviciile institutiilor laice, ghidate dupa principiul neimplicarii emotionale. Asistenta sociala oferita de Biserica, devine, prin urmare o lucrare mult mai grea, ampla, cu implicatii profunde, insa mult mai eficienta si reala, “problemele aproapelui” devenind “şi problemele noastre, personale”, se mai arata in mesajul Episcopului Vincentiu, care reuseste sa surprinda aspecte inedite pe aceasta tema, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.