SUA vrea sa antreneze trupe speciale pentru Libia, in Bulgaria

Pentagonul are în vedere desfășurarea de forțe americane în Bulgaria, in scopul antrenarii trupelor libiene, incepand de anul viitor. Amiralul William McRaven, șeful Comandoului de Operatiuni Speciale al SUA a recunoscut aceasta posibilitate, în timpul unor discutii avute in cadrul Forumului Național de Apărare Reagan, în Simi Valley, California.

Discuțiile vin intr-o perioada in care Libia se confruntă cu un val de atacuri ale milițiilor armate, care a ucis zeci de civili doar în acest weekend (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Aceste grupari au provocat instabilitate în întreaga țară, incepand din 2011, odata cu moartea liderului libian Muammar al-Qaddafi. Națiunea din Africa de Nord cunoaste, de asemenea, o serie de elemente extremiste violente, care au ajuns cunoscute dupa ce in 11 septembrie 2012, in orașul Benghazi, au dus la uciderea ambasadorului SUA, J. Chris Stevens, și a altor trei persoane.

Oficialii de la Pentagon au mai declarat ca libienii vor să antreneze o forță de securitate formata din 5.000 – 8000 de oameni. De asemenea, SUA ar putea antrena o forta libiana de securitate, de combatere a terorismului, mai mica, aceasta fiind nevoita sa o învete abilități de bază militare, cum ar fi manipularea armamentului si patrularea.

De ce Bulgaria? Oficiali ai Pentagonului nu a furnizat o justificare completa, dar tara este membră NATO din 2004 și a fost de acord, în 2006, cu prezenta unor trupe americane de pana la 2.500 de oameni la un moment dat. Anul trecut, s-a cerut o prezență permanentă a forțelor americane, potrivit presei locale. Pregatirea libienilor este probabil să aiba loc in Novo Selo, conform Novinite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.