Renumitul Muzeu Egiptean din Cairo va fi readus la fosta lui glorie

Egiptul a lansat in aceste zile un proiect de mai multe milioane de dolari, de renovare a renumitului Muzeu Egiptean din Cairo, inclusiv planurile de demolare a unei clădiri incendiate care se afla între el și Nil, în încercarea de a atrage inapoi turistii și de a restabili sentimentul de normalitate, după mai mult de doi ani de neliniști.

Organizatorii au declarat că doresc să readuca muzeul vechi de 111 ani la fosta sa glorie, pictand pereții și invaluind etajele in culorile si modelele sale originale.

Ministrul Antichităților, Mohammed Ibrahim, a fost cel care a anunțat planul, în timpul unei conferințe de presă tinute în curtea muzeului.

Una dintre piesele cele mai faimoase ale muzeului, comorile regelui Tutankamon, va fi mutata intr-un nou muzeu egiptean, care se afla în constructie lângă piramidele Gizeh. Acesta este programat să fie finalizat în 2015.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.