Catacombele din Priscilla: incheierea a cinci ani de sapaturi si restaurare

In aceste zile, in Bazilica San Silvestro din Catacombele din Priscilla, Comisia Pontificală de Arheologie Sacră a prezentat rezultatele activității desfășurate aici în ultimii cinci ani.

Astfel, in ultimii cinci ani, au fost efectuate lucrari de excavare arheologica, împreună cu restaurarea conservationala a picturilor din interiorul catacombelor și cu renovarea și reorganizarea unuia dintre spațiile cele mai importante, Biserica în care Papa Silvestru a fost îngropat. De notat este si restaurarea cimitirului subteran apropiat de bazilica papală din Priscilla.

Bazilica San Silvestru este compusa din două spații, unul dedicat închinarii si celălalt utilizat în trecut ca depozit pentru materialele sculpturale antice, descoperite în timpul săpăturilor. Acestea cuprind peste 700 de fragmente de sarcofag, meticulos restaurate (vezi Video), din necropolele care în epoca imperială târzie s-au aflat in această parte din Via Salaria Nova.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.