Biserica Catolica nu va accepta un Orient Mijlociu fara crestini

Papa Francisc a declarat ieri ca Biserica Catolica nu va accepta un Orient Mijlociu fără creștini, care de multe ori sunt forțati să părăsească zonele de conflict și de neliniște din aceasta regiune.

“Noi nu vom ceda in fata imaginii unui Orient Mijlociu fără creștini”, a declarat el, după întâlnirea cu patriarhii din Siria, Irak și Egipt (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), înainte de a apela la “respectarea dreptului universal de a duce o viață demnă și de a practica liber credința”.

Revoltele Primaverii Arabe, care au revolutionat regiunea, au facut sa creasca tensiunile dintre creștini și musulmani. Francisc a spus că a vorbit cu patriarhii, despre “cei care trăiesc în Orientul Mijlociu, de multe ori în grupuri mici, în medii marcate de ostilitate și conflicte” și “despre dimensiunea diasporei, care este în special în creștere”.

Revoltele din regiune, care au adus partidele islamiste la putere, au lăsat multe minoritati crestine speriate de persecuțiile fundamentaliste și violențele sporadice, facandu-le sa emigreze (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.