publicat în: Arhivă

Musulmanii ruşi sunt recunoscători fostului Patriarh pentru modul în care a protejat Islamul

Şeful Consiliului Muftiilor Rusi, Ravil Gainutdin, a recunoscut contribuţia fostului conducător al Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Alexei II, în dialogul dintre religii şi în protecţia musulmanilor cu ocazia aşa-numitului scandal al desenului animat.

“În timpul campaniei de calomniere a Islamului, al scandalurilor religioase lansate în această ţară şi mai ales în Occident, Patriarhul Alexei II a luat apărarea acestuia îndemnând să se facă diferenţa între religie şi extremism, terorism şi criminalitate”, a spus Ravil Gainutdin, luni în predica sa ţinută în Moscheea din Moscova, cu ocazia Eid al-Adha.

El l-a numit pe Patriarh, pentru misiunile de menţinere a păcii, ca fiind o persoană cu spiritul deschis, un avocat în consolidarea păcii religioase, în promovarea dialogului şi în cooperarea dintre regiunile tradiţionale din Rusia.

“Nu doar capul Bisericii, ci o figură publică şi un om al statului a murit”, a spus Muftiul.

În numele Consiliului Muftiilor, acesta a exprimat profundele şi sincerele sale condoleante, Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse şi tuturor compatriotilor.