Siria: singurul proiect pe care il mai are Biserica Maronita, ramane acela de a ‘construi un mare cimitir’

Creștinii din Damasc inca se mai agata de speranta, în ciuda numărului morților în creștere în conflictul în curs de desfășurare, din Siria. Într-un interviu acordat organizatiei catolice de caritate Ajutorarea Bisericii aflata la nevoie, Arhiepiscopul maronit Samir Nassar de Damasc a pledat pentru sprijin și solidaritate pentru creștinii din Siria.

“Este razboi de trei ani, aici, și se distruge întreaga țară”, a spus el. “Oamenii se simt pierduți și fără sprijin”.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului a lansat cifre care atesta că 110.371 de oameni au murit în conflict, mulți dintre ei fiind civili nevinovați, inclusiv femei și copii. Arhiepiscopul Nassar a spus că singurul proiect pe care il mai are Biserica Maronita este acela de a “construi un mare cimitir”.

Prelatul maronit și-a exprimat speranța pentru un viitor mai luminos pentru populația siriană, concentrata pe eforturile de reconstrucție, atunci când războiul se va termina, mai ales în colaborare cu alte religii din regiune. “Dacă dorim să continuăm să trăim în viitor, atunci aceasta se poate intampla doar împreună. Este o mare provocare, dar putem reuși”, a mai spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.