Musulmanii imigranti, invatati la intrarea in tara, despre Ortodoxie

In aceste zile, Mitropolitul Ilarion, seful Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, a prezidat prima reuniune a grupului de lucru pentru elaborarea unui manual pentru migranții din țările musulmane.

Membrii grupului de lucru au luat act de conținutul manualului pentru emigranți “Bazele limbii și culturii ruse”, elaborat de către experți din cadrul Departamentului Sinodal pentru Relații ale Bisericii cu Societatea, Universitatea Ortodoxă Rusă și Serviciul Federal Rus al Migrației.

În timpul discuției, grupul a dezvoltat un plan de lucru pentru noul manual și a elaborat recomandări practice pentru autori.

Manualul va evidenția cerințele statului în cunoașterea limbii și culturii spirituale, pentru migranti. De asemenea, acesta are ca scop intelegerea mai buna a tradițiilor religioase ale popoarelor din Rusia, de catre cei sositi din alte tari.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.