publicat în: Arhivă

De acum, Moastele Sfantului Nectarie se vor gasi si in Catedrala din Urziceni

Cu binecuvântarea şi mijlocirea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, o delegaţie a Protopopiatului Urziceni a mers într-un scurt pelerinaj în Insula Eghina din Grecia, în zilele de 24-25 septembrie 2013. Preacucernicul Părinte Protopop Bogdan-Ionuţ Stancu însoţit de Părintele Cocheci Constantin s-au întâlnit cu Înaltpreasfinţitul Părinte Efrem Mitropolit de Hydra, Spetses şi Eghina.

Chiriarhul locului a binecuvântat dorinţa credincioşilor din Urziceni de a avea încă un ocrotitor spiritual pe ocrotitorul Eghinei, Sfântul Ierarh Nectarie. Cu această ocazie Părintele Protopop a primit în dar o părticică din moaştele celui între sfinţi părintelui nostru Nectarie de la Eghina, făcătorul de minuni şi un document de atestare.

Sfintele relicve au fost aşezate în Catedrala din Urziceni duminică 29 septembrie 2013, eveniment la care au participat mai mulţi preoţi din protopopiat şi mulţime de credincioşi. Timp de 40 de zile se va săvârşi Sfânta Liturghie şi Acatistul Sfântului Nectarie în semn de mulţumire pentru acest mare dar oferit.