Parada Gay in Belgrad: a 3-a interdictie, consecutiv. Visul integrarii europene, amenintat

Cea de-a treia interzicere consecutiva a Paradei Gay in Belgrad ar putea avea un impact negativ asupra integrarii europene a Serbiei.

Șeful delegației UE în Serbia, Michael Davenport, a comentat că interdicția este o încălcare fundamentală a drepturilor omului, urmand ca acest fapt sa fie notat în viitorul raport al Comisiei Europene.

“Autoritățile sârbe au nevoie sa dezvolte o abordare proactivă față de o mai bună includere a populației LGBT și o mai bună înțelegere în societate”, a declarat Davenport, pentru cotidianul Politika.

Marșul urma să aibă loc sâmbăta trecută, dar autoritățile locale au decis să-l anuleze, din motive de securitate, din cauza amenințărilor organizatiilor extremiste de dreapta (vezi ARHIVA).

În 2009, 2011 și 2012, autoritățile au interzis, de asemenea, parada, după ce poliția a declarat că nu poate garanta siguranta participantilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.